За допълнителни средства за „Еразъм +“ през новия бюджетен период ще се бори кандидатът за евродепутат Стефан Тафров

Ще се боря в програмата „Еразъм+“ в новия бюджетен цикъл, да има допълнителни средства, които да са за младежи и от гимназиалните класове, както и за такива, които не учат, но работят и са от онеправдани социални групи. Такъв ангажимент пое кандидатът за евродепутат от ПП-ДБ Стефан Тафров, ако стане член на Европейския парламент, по време на дебат, свързан с  европейски избори, част от кампанията „Лигата на младите гласоподаватели“.
Той се обяви и за създаване на европейски ваучер за култура на младия човек, който да осигурява достъп на младежите, навършили 18 години, да имат достъп до музеите, театрите в целия ЕС.
По думите на Тафров членството ни  ЕС е добро за младите хора, дава им перспективи и това е реалистичният начин, който да ги върне обратно в Българя или да ги убедим да останат у нас. 
На въпрос дали не е по-добре над 100 млрд евро, безвъзмездно дадени от ЕС на Украйна, да бъдат насочени към българските и европейските младежи Тафров отговори, че ако Украйна позволи руската агресия да се разшири, това заплашва сигурността на ЕС и бъдещето на младите хора в него включително. Сърцевината на европейската интеграция е мирът, подчерта той.
В областта на демографията, според Тафров, ЕС може да направи усилие и да започне постепенно да превръща поне част от здравеопазването в общностна политика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари