За екстремен риск от пожари до идната неделя предупреди областната администрация в Хасково

През дните от днес до идната неделя съществува прогноза за екстремен риск от пожари на територията на областта, съобщиха от пресцентъра на областната администрация в Хасково. От там призовават за предприемане на действия с цел предупреждаване на граждани, земеделски стопани, работници, посетители и работещи в горски територии, пътуващите по републиканските пътни и жп мрежи.
Забраняват се действията по почистване на дворни места с открит огън, изхвърлянето на незагасени угарки и други леспозапалими материали. Не е допустимо приготвянето на зимнина с открит огън. Необходимо е също така да се вземат мерки при работа на открито. Общините трябва да имат готовност да оказват съдействие при възникване на пожари, се казва още в разпространеното предупреждение.
Летните пожари в областта вече започнаха миналата неделя с две огнища на площ около 15 000 декара в Сакар планина на територията на общините Харманли и Любимец. Заради голямата площ областният управител на Хасково Гинка Райчева обяви частично бедствено положение в двете общини. Борбата с огъня до потушаването му продължи четири денонощия.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари