За летния сезон в Созопол ще бъдат командировани полицаи, каза кметът Тихомир Янакиев

Созопол е готов за летния сезон. Най-важното е обезпечаването на сигурността, така че гражданите и гостите да се чувстват защитени и спокойни, каза кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев по време на среща, на която бе обсъдена подготовката на летния сезон. Това информираха от пресцентъра на Общината.
Осигурени са допълнителни 24 командировани полицаи за месеците юли и август, а 15 полицаи ще осъществяват контрол с патрулка и пеша. С помощта на Общината е закупен още един автомобил за полицейското управление в Созопол. Разширен е и обхватът на видеонаблюдението във всички населени места. До 20 дни в града ще заработи още един репатриращ автомобил и това ще спомогне за по-бързата реакция при сигнали. 
Тихомир Янакиев каза също, че има комуникация с бизнеса, като са уточнени исканията на ресторантьори, търговци и хотелиери към администрацията и изискванията на Общината към тях, за да може сезонът да протича безпроблемно.
Кметът уточни, че Общината работи за привличане на туристи с организиране на различни културни и спортни събития по време на сезона и в „крилата му“ – май и септември.      
БТА припомня, че от днес официално е открит плажният сезон. На ивиците в Созопол от тази сутрин работят спасители, поставени са спасителните вишки, осигурени са шезлонги и чадъри. 
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари