За неучебен ден за всички училища в страната ще бъде обявен 2 май, съобщи служебният министър на образованието Галин Цоков

 За неучебен ден за всички училища в страната ще бъде обявен 2 май. Това съобщи служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков, цитиран от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН).
„Решението беше взето след диалог с всички заинтересовани страни – родителски организации, директори на училища, синдикати, както и с анализ на данните от цялата страна“, обясни министър Цоков. По думите му много от кметовете вече са издали заповеди за обявяване на 2 май за неучебен в техните общини. В тези общини има 1414 училища, в които учат повече от половин милион деца – над 70 процента  от всички ученици в страната.
За тях втори май вече е определен за неучебен ден. „С решението да го обявим за неучебен в цяла България, ще създадем равнопоставеност между всички ученици в страната“, подчерта министър Галин Цоков.
Както БТА писа по-рано днес, Синдикатът „Образование“ към КТ „Подкрепа“ предложи на Министерството на образованието и науката (МОН) 2 май да бъде неучебен ден за децата и учениците от всички образователни институции. Това съобщи председателят на синдиката д-р Юлиян Петров.
Той уточни, че „това е предложение от хиляди родители и учители от страната, и ще постави в равностойност учениците и учителите в общините, чиито кметове не са издали подобна заповед“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари