За около две години и половина ще има път до терена за новата детска болница, каза министър Виолета Коритарова

За около две години – две години и половина ще има път до терена за новата детска болница. Това каза в ефира на Нова телевизия служебният министър на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова-Касабова.
Докато се строи сградата, Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) се ангажира да изгради и последната част от Околовръстния път на София. Изчакваме представители на общината да се включат в специална група, която работи по проекта, посочи министърът. 
Тя заяви, че министерството съкращава вътрешните срокове за придвижване на документацията по строежа. Има много дейности по разрушаване на стара сграда и разчистване на терена, коментира Коритарова, но не се ангажира със срок за завършването на строежа.
По повод ремонта на „Дунав мост“ при Русе, който започва в края на юни, служебният министър каза, че той няма да задълбочи „кризата при преминаването“. На моменти може да има забавяне, защото една от лентите ще бъде затваряна частично. За кратко ще има пълно затваряне, но това няма да е в първата година на строителството. Ремонтът се очаква да приключи в рамките на две години, посочи още Виолета Коритарова. Настилката на магистрала „Тракия“ в района на Ямбол и Сливен е лоша, тя ще бъде ремонтирана през есента. Продължава работата по магистрала „Хемус“, след като известно време не се работеше. Сега тези участъци трябва да се санират, за да се превърнат в строителен обект. Тази година се очаква да бъдат готови 17 км, а догодина още 26 км от нея, каза Коритарова и допълни, че в същото време по два от тунелите на „Хемус“ дейностите по ремонт ще приключат до края на месеца.
Установих забавени проекти по Плана за възстановяване, когато встъпих в МРРБ. Затова и поисках вътешен одит. Тя отхвърли твърдения на предшественика си Андрей Цеков, но изрази опасения, че държавата може да загуби средства.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари