За първите десет месеца на годината във Видинско са станали 345 катастрофи

Рекламирай в beZpartien.bg

От началото на годината до 31 октомври на територията на област Видин са били регистрирани общо 345 пътнотранспортни произшествия (ПТП). От тях тежките са 70 с 16 жертви и 87 ранени, съобщиха от сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР във Видин.
При извършени проверки и в хода на проведени специализирани операции по безопасност на движението в региона за първите 10 месеца на текущата година полицейските служители са установили 32 885 нарушения. Повече от половината от тях  – 17 687, са нарушения на скоростните режими. За периода са били засечени 96 водачи, шофирали след употреба на алкохол, като в 58 случая пробата е отчела наличие на алкохол над 1,2 промила, 66 водачи са управлявали автомобил под въздействието на наркотични вещества и 185 са неправоспособни водачи, уточниха от видинската пътна полиция.
БТА припомня, че от днес до 15 декември се провежда традиционната акция „Зима“. За безопасното пътуване през зимата началникът на сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР – Видин главен инспектор Владимир Герасимов препоръчва редовна проверка на течностите за почистване на стъклата, състоянието на охладителната система, изправността на фаровете и средствата за сигнализация, както и на отоплителната система на автомобилите.
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *