За подадени сигнали и жалби по изпълнението на досегашните дейности на водния цикъл в Перник съобщиха от местната структура на „Възраждане“

За много подадени сигнали и жалби по изпълнението на досегашните дейности на водния цикъл в Перник съобщиха народният представител от политическа партия (ПП) „Възраждане“ Димо Дренчев и председателят на местната структура на формацията и общински съветник Радослав Червенков на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Перник.
Дренчев каза, че преди около два месеца е задал въпрос към бившия министър на околната среда и водите Юлиан Попов относно това дали има някакви сигнали и проблеми с изпълнението на водния цикъл в миньорския град и дали са установени нередности от страна на надзора към изпълнителя на дейностите. Депутатът добави, че отговорът на министъра е бил, че проблеми с изпълнението на проекта няма и от негова страна не са представени също регистрирани жалби и сигнали.
„За последния един месец си направих труда да намеря всички сигнали на граждани, които са подавани до общината, както и такива от администрацията към съответните министерства – Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Министерство на околната среда и водите, чийто всъщност е проектът. Резултатът е една папка със сигнали и жалби. Това означава директно, че министърът на околната среда ни излъга в отговора, който ни даде, или е бил подведен. Оттук нататък ние ще поискаме да бъде направена инспекция и проверка на цялата работа на изпълнителя на проекта. Там, където има описани и подадени проблеми, ще поискаме да бъде направена експертиза, на която ще настояваме да присъстваме. Ще подсигурим собствен експерт, който да наблюдава какво точно се проверява и какви са резултатите“, коментира Червенков.
Той заяви, че към момента проектът за първия етап за водния цикъл в Перник не е приключил, въпреки крайната обявена дата – 31 януари 2024 година.
„Ще дам всичко от себе си този изпълнител и подизпълнителите по проекта да не стъпват повече в нашия град. Това е един изключително безотговорен начин на работа, който беше демонстриран“, заяви председателят на ПП „Възраждане“ в Перник.
Той призовава кмета на общината Станислав Владимиров да не приема и подписва нищо от този обект, докато не бъдат извършени необходимите проверки.  
От структурата на ПП „Възраждане“ в Перник допълниха, че ще продължат да събират сигнали от страна на граждани във връзка с дейностите по водния цикъл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари