За поредна година „Плувно лято“ очаква децата на Момчилград

На 15 юли в Момчилград ще бъде дадено началото на поредното издание на „Плувно лято“, казаха за БТА от общинската администрация. В него ще бъдат обхванати деца на възраст от шест до 12 години, като под ръководството на инструктор по плуване в комплекс „Басейна“ в Момчилград децата ще получат своите първи уроци или ще затвърдят знанията си.
В курсовете по плуване могат да се запишат само деца от община Момчлиград, а самото записване стартира от 4 юли в сградата на общинската администрация.
„Плувното лято в Момчилград се превърна в традиция за нас. Особено сме щастливи, че всяка година обхващаме над 100 деца от различна възраст не само от града, но и от останалите населени места. Плувното лято е част от програмите на Община Момчилград, насочени към психологическото и социалното развитие на децата и приобщаването им към различни видове спорт“, каза за БТА кметът на Момчилград Илкнур Кязим.
Инициативата за провеждането на курса по плуване е на Община Момчлиград, съвместно с Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) и Център за обществена подкрепа. 
БТА припомня, че през 2023г. „Плувно лято“ успешно завършиха 130 деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари