За поредна година в Казанлък се състоя традиционната изложба „Хлябът на българина“

За поредна година в парк „Розариум“ в Казанлък се състоя традиционната изложба „Хлябът на българина“. Тя е част от програмата на тазгодишния Празник на розата, а участие вземат всички читалища от общината. 
Стотици жителите и гостите на града на розите имаха възможността да опитат от прясно изпечени погачи, питки, сладки, баници и кексове, а участниците представиха разнообразна програма на откритата сцена в парка. „Най-важното при месенето и приготвяне на хляб е това да се прави с любов“, каза за БТА Християна Христова от читалище „Просвета – 1908“ в Овощник, което представи тестени изделия по традиционни рецепти от селото. Според нея организирането на подобни събития е изключително важно за съхраняването на българските традиции. Читалището участва в редица подобни инициативи, които целят да съхранят бита и местните обичаи и те да се предават от поколение на поколение, каза още тя.
По време на кулинарното изложение читалищните дейци споделиха свои автентични рецепти и похвати в приготвянето на традиционния български хляб и тестени изделия, а специално участие в тазгодишното изложение взе Станислав Димитров, който придоби популярност с участието си в телевизионното предаване „Hell’s Kitchen”. 
Изложбата „Хлябът на българина“ се организира ежегодно от 2012 година насам и от тогава до сега в нея участват всички читалища от община Казанлък. , обясниха за БТА организаторите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари