За проблеми с отпечатването на машинния вот на две места в региона, съобщи председателят на РИК-Хасково Добромир Якимов

Проблеми с две от машините, които са отразили само един вот при направени два, отчитат от Районната избирателна комисия (РИК) в Хасково два часа след началото на изборния ден, съобщи председателят ѝ Добромир Якимов.
В секциите 9 в Тополовград и 50 в Меричлери, община Димитровград, машините са разпечатали само вот за народно събрание, при положение, че съответните избиратели са гласувал и за Европейски парламент, обясни Якимов. Председателят уточни, че и при двата случая бюлетините не са били пуснати в урните. За проверка на изправността на машините са изпратени техници.
„Оказа се, че за подобен проблем има съобщения и от други места в страната. Разпореждането на Централната избирателна комисия в такива случаи е на избирателите да се даде възможност за повторно гласуване с хартия“, информира Добромир Якимов. 
Междувременно от пресцентъра на Областната дирекция на ОДМВР в Хасково съобщиха, че няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на вота. От там уточниха, че от началото на седмицата до вчера са издадени общо 37 удостоверения за гласуване в областта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари