За втора година Община Ямбол организира общоградско пролетно почистване

Рекламирай в beZpartien.bg

Община Ямбол кани жителите си да се включат в пролетно почистване на града и околностите му тази събота, 30 март, от 9:00 часа до 14:00 ч. Събраните отпадъци ще бъдат извозени до отредените за целта места. При необходимост сформираните групи могат да заявят чували и ръкавици, съобщиха от пресцентъра на местната управа.
Градът ще бъде разделен на райони с отговорници за всеки от тях, които са обявени на сайта на община Ямбол. Предвидени са и награди за най-старателните участници – по две нови пейки за почистените пространства. Средствата са осигурени от заплатата на кмета Валентин Ревански. За целта желаещите трябва да изпратят снимки преди и след почистването на имейл press@yambol.bg, след което комисия ще определи победителите, допълват от Общината.
Инициативата се организира за втора поредна година. Целта е да бъдат почистени обществените места, междублоковите пространства, паркингите, детските и спортните площадки, прилежащите площи към жилищни и административни сгради, къщи, дворове. Могат да се включат граждани, домоуправители, представители на фирми и търговски обекти, неправителствени организации, държавни и общински институции.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *