НачалоБългарияЗабраняват алкохола по бензиностанциите в Пловдив след 22 ч.

Забраняват алкохола по бензиностанциите в Пловдив след 22 ч.

Продажба на бира, вино и спиртни итки на бензиностанциите в Пловдив се забранява от 22 до 8 часа. Това гласи ът на изменението на Наредбата за осигуряване на обществения ред. Новите правила са изготвени от ресорния зам.-кмет Йордан Ставрев и са оповестени за обществено обсъждане в сайта на Община Пловдив.

Мотивът на забраната е, че новата мярка ще допринесе за та с нарушителите на добрите нрави и шума, пише в наредбата. Йордан Ставрев предлага санкциите да са в размер от 300 до 3000 лв. за граждани и от 3000 до 30 000 лв. за юридически лица, ако те не спазват табуто, пише „Марица“.

В становището си главният юрисконсулт в Община Пловдив Боряна Костова посочва, че такава забрана би била нищожна, тъй о противоречи на действащата нормативна база за търговията. Единственият контрол върху търговията е държавният, посочва юристката.

Йордан Ставрев обаче обясни вчера, че има много оплаквания от граждани, включително и подписка, от шума, който се вдига след 22 часа. „Младежи купуват през нощта от бензиностанциите и пият на улицата, пречейки на хората да почиват. Сигнали имаме и от районните управления на ”, каза зам.-кметът.

Мерките за затягането на режима за издаване на разрешение за удължено работно време на търговски обекти били обсъждани на та с директора на -Пловдив старши комисар Димитър Балев.

За удължено време ще се изисква вече документ, че обектът отговаря на минималните изисквания за сигурност на строежите. Заведенията за хранителни си, игрални и компютърни зали, бензиностанции и автомивки трябва да представят писмено становище от съответното районно управление на МВР, ако искат да работят след 22 часа.

Зам.-кметът уточни, че наредбата, публикувана на сайта, предстои да се обсъжда и ако има много възражения, няма да се приеме. Всяка промяна в местните наредби задължително минава за гласуване и в Общинския съвет.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО