Задържаха мъж за измама с ваучери за културни събития в Пловдив

Служители от ОДМВР – Пловдив задържаха мъж за измама с ваучери за културни събития, съобщиха от институцията. От полицията обясняват, че преди около месец и половина от търговско дружество, осъществяващо покупко-продажба на билети за културни събития по електронен път, била засечена съмнителна онлайн заявка на стойност 4100 лева за посещение на музикален концерт с 82 от общо 100 ваучери, закупени в пакет за служителите на една и съща фирма. 
След като информацията е подадена в отдел „Икономическа полиция“ – Пловдив, със случая се ангажират служители, разследващи престъпления, извършени във или чрез компютърни мрежи и системи. В хода на работата, координирана от наблюдаващия досъдебното производство прокурор от Районна прокуратура – Пловдив, са предприети редица действия и скоро разследващите са тръгнали по следите на 29-годишен мъж. 
От събраните доказателства е станало ясно, че след като се сдобил с един от въпросните ваучери, той достигнал до кодовете на останалите от серията. Извършителят разпечатал ваучерите в книжарница с намерението да продаде целия комплект на черно. Мъжът не успял да осъществи продажбите подари намесата на разследващите органи. 
При задържането мъжът направил пълни самопризнания, като посочил, че се възползвал от пропуск в сигурността на специализираната онлайн платформа. Работата по документиране на случая продължава.
БТА припомня, че през последното денонощие в Пловдив за измама бяха задържани и двама практикуващи лекари, които при условията на съучастие съзнателно са дали възможност на един от тях – Н.П., да получи от бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) чуждо имущество – пари. Общата сума се равнява на 12 900 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари