Задържаха под стража шофьора, причинил множество щети при полицейско преследване във Велико Търново

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, Районният съд в областния град е наложил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 30-годишния шофьор, причинил множество щети при полицейско преследване на 27 юни, съобщиха от Апелативната прокуратура в старата столица. Той е обвиняем за хулиганство на пътя при управление на автомобил, неподчинение на полицейски органи, причиняване на телесна повреда на полицейски служител и за повреждане на чужди движими вещи. Пострадали са девет автомобила, като причинените щети са на приблизителна стойност 10 хиляди лева.
Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на обвиняемия, високата степен на обществена опасност, както на дееца, така и на деянието, посочиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново. То е свързано най-вече с риск за живота и здравето на много хора и причинените вреди на голям брой автомобили. Налице е и опасност Е. Н. да се укрие и да извърши друго престъпление, поради което прокуратурата е внесла в Районен съд – Велико Търново искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
На 1 юли, с определение на Районен съд – Велико Търново, обвиняемият Е. Н. е задържан с най-тежката мярка за неотклонение, като определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Велико Търново. Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Велико Търново, поясняват от Апелативната прокуратура в старата столица.
Първата катастрофа, която привлеченият като обвиняем е причинил на 27 юни, се е случила около 17:30 часа в района на стадион „Ивайло“, след това той е напуснал произшествието. След започналото полицейско преследване са ударени още няколко автомобила. По-късно колата на нарушителя е установена в района на квартал „Света гора“, но без водача. След няколкочасово издирване той е бил установен и задържан около Великотърновския университет с неадекватно поведение. Впоследствие, с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Велико Търново, мъжът беше привлечен като обвиняем и задържан за срок до 72 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари