Захари Дончев и Станислав Стоянов са номинациите за кандидати за Европейски парламент от партия „Възраждане“ в област Плевен

Рекламирай в beZpartien.bg

Захари Дончев и Станислав Стоянов са двете номинации за кандидати за Европейски парламент (ЕП) от структурите на партия „Възраждане“ в област Плевен. Това стана известно днес на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен.
Захари Дончев в момента е общински съветник в Общинския съвет на Плевен. Той е един от учредителите на структурата на „Възраждане“ в Плевен, подчерта председателят на плевенската партийна организация Кирил Тодоров. „Той е млад човек, само на 41 години, работи в голяма международна компания, владее три чужди езика. Смятаме, че ако бъде избран за депутат в Европейския парламент, достойно ще защитава както каузата на България, така и на нашия град“, подчерта Тодоров.
Вторият номиниран е народният представител от Велико Търново – Станислав Стоянов, един от учредителите на партия „Възраждане“. За него депутатът Ивелин Първанов посочи, че той е по-скоро „човекът в сянка, който работи тихо и продуктивно“, владее четири езика, бизнес анализатор и е член на парламентарната комисия по външна политика. По думите на Първанов, и Дончев, и Стоянов са „достатъчно непреклонни“, за да отстояват каузата на „Възраждане“, за да бъде чута България на международното поле.  
Европейският съюз (ЕС) не е само Европа и проблемите на Европа не само в ЕС, подчерта Дончев. Според него смисълът на ЕС е в това да има равноправие между страните-членки. Той допълни, че сред акцентите в работата на бъдещите евродепутати от „Възраждане“ ще бъде заедно с представители от близки до тях партии в Европейския парламент да внесат петиция за провеждане на референдума за запазване на българския лев. 
Очаква се окончателният състав на листата на партия „Възраждане“ с кандидати за евродепутати да стане известна на 12 април.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *