Закриването на складовете с препарати за растителна защита бе обсъдено в РИОСВ-Хасково

Закриването на складовете с пестициди и препарати за растителна защита, което предстои да се случи най-късно до 2030 година, бе обсъдено в Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково, съобщиха от екоинспекцията. В срещата участваха РИОСВ-Хасково, представители на областната администрация в Кърджали и на общините Стамболово, Свиленград, Крумовград, Кърджали, Джебел, Харманли, Кирково и кметство с. Звиница. Онлайн в събитието бе и експерт на дирекция „Управление на отпадъците и опазване на почвите“ от Министерството на околната среда и водите.
Дейностите по почистване на складовете ще се контролират от комисия, която ще включва представители на РИОСВ-Хасково, регионалните здравни инспекции, пожарната, общинските и областни администрации и собственици на складовете, стана известно на срещата.
Участниците в нея поставиха множество въпроси, свързани с проблема. Последно такъв с потенциално опасни отпадъци на територията на Хасковска област възникна в края на февруари т.г. в землището на димитровградското село Крум, където бяха открити 19 изхвърлени метални варела с неустановени химически вещества. 
 
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари