Зала на името на проф. д-р Иван Недев ще бъде открита във филиала на Русенския университет в Силистра

Зала във филиала на Русенския университет „Ангел Кънчев“ в Силистра ще носи името на проф. д-р Иван Недев. Това съобщиха за БТА от учебното заведение. 
Именуването на залата ще стане на тържествена церемония на 6 юни, с която ще бъде отбелязан краят на академичната година.
Животът и дейността на проф. Иван Недев са тясно свързани с развитието на образованието в Силистра. От учебната 1972-1973 година до 2004-2005 е преподавател  в някогашния Институт за подготовка на учители „Дочо Михайлов”, прераснал през 1998 г. във Филиал на Русенски университет.  През всичките тези години той води лекционни курсове по фонетика, морфология и синтаксис на съвременния български книжовен език, по старобългарски език, по история на новобългарския книжовен език и по диалектология.
Инициативата в чест на проф. д-р Иван Недев е продължение на подобна отпреди няколко години, когато една от големите зали на филиала бе именувана „Проф. д-р Славчо Иванов“ в памет на друг дългогодишен преподавател в учебното заведение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари