Залесяване, почистване на екопътеки и открити уроци са включени в Седмицата на гората във Великотърновско

Рекламирай в beZpartien.bg

Залесяване, почистване на екопътеки и открити уроци са включени в Седмицата на гората във Великотърновско, съобщиха от Северноцентралното държавно предприятие. Държавното горско стопанство „Болярка“ във Велико Търново ще отбележи празника с почистване на горски територии по екопътеката от хижа „Ксилифор“ до Телевизионната кула на Арбанаси, съвместно с туристическо дружество „Трапезица 1902“ на 3 април.
Горското стопанство в Горна Оряховица организира залесяване на семена от черен бор в горския разсадник „Джулюница“ с ученици от Професионалната гимназия по електротехника и електроника „М. В. Ломоносов“ в града. Инициативата ще се състои на 2 април и предвижда беседа на тема „Богатствата на гората“.
Държавното горско стопанство в Свищов ще организира честване със залесяване на площ от 57 дка в близост до село Козловец с доброволци и местни журналисти. В рамките на инициативата се предвиждат и занимания по горска педагогика с деца, посещаващи Центъра за обществена подкрепа в Свищов.
Залесяване в района на язовир „Йовковци“, съвместно със служители на дружеството за водоснабдяване и канализация „Йовковци“ и Средно училище „Иван Момчилов“, предвижда Горското стопанство в град Елена. В района ще бъде залесен и терен край Средно село, съвместно с доброволци.
Държавното горско стопанство в Буйновци организира почистване и поддръжка на туристическата инфраструктура по екопътеката от село Мийковци до хижа „Чумерна“, съвместно с ученици от специалност „Горско стопанство“.
Седмицата на гората се отбелязва всяка година през първата седмица на април. Във Велико Търново празниците започнаха през миналата седмица, когато сдружението гората.бг дари над 14 хиляди плодни, медоносни и паркови фиданки на жителите на Велико Търново и околността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *