Заловеният в Бургас кокаин е за 7 млн. долара

Рекламирай в beZpartien.bg

Откритите близо 200 кг кокаин в тайник на контейнер за банани в Бургас, за които bTV съобщи, са на стойност близо 7 млн. долара на свободния пазар, потвърдиха от прокуратурата.

Това е най-голямото количество дрога, залавяно до момента в морския град. Става въпрос за 150 пакета прахообразно вещество, реагирало на кокаин, или почти 170 килограма.

Наркотикът е открит при митническа проверка на едно от частните пристанища в Бургас. Към момента няма задържани.

Знае се коя е фирмата, получател на плодовете. Предстои да се изясни и дали този случай има връзка с друг преди 4 години. Тогава част от подобна пратка от Еквадор беше засечена в склад за цитруси.

„Контейнерът е част от товар, който е пристигнал от пристанище в Еквадор с контейнеровоз, пътувал е по маршрута Еквадор – Панама – Малта – пристанищен комплекс Бургас. Служителите от Отдела за борба с наркотрафика са селектирали няколко контейнера за проверка, които са съдържали банани, след проучване на три от контейнерите са забелязани подозрителни зони“, обяви Стефан Бакалов, началник отдел „Борба с наркотрафика“ към Агенция “Митници”.

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев уточни, че предстои да се изясни дали кокаинът е бил предназначен за друга държава, или за вътрешния пазар.

„На този етап не е установена съпричастност на служители от фирмата или на някой от управляващите я към процесната престъпна деятелност“, уточни прокурорът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *