Заловеното количество хероин на „Капитан Андреево“ е рекордно за последните пет години, каза служебният министър Калин Стоянов

Заловеното количество хероин на „Капитан Андреево“ е рекордно за последните пет години, каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов на съвместен брифинг с Министерството на финансите и прокуртурата на граничния пункт с Турция. Той съобщи, че по случая не е имало информация от партньорски служби, работено е основно на принципа анализ на риска. Разследването е в начален етап, тепърва предстоят много действия изцяло по линия на международното сътрудничество. Активирани са всички канали за получаване на информация от страните, през които е минал камионът, каза Калин Стоянов.
Количеството на високорисковото наркотично вещество е 402,720 кг. и е на стойност над 16,7 млн. лева по цени на съдебната система, каза окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов. Камионът с турска регистрация е пътувал по дестинация от Иран за стрна от Европейския съюз. Разкриването на пратката е станало с ренгенова апаратура и последвал физически контрол, поясни магистратът. Дрогата е била укрита в спални матраци, които товарният автомобил е превозвал. 
Шофьорът, 63-годишен турски гражданин, е задържан за 72 часа и обвинението ще внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка за неоклонение. 
Днешният успех е резултат от засилено междуинституциално сътрудничество и това е правилната посока, в която те трябва да работят, коментира финансовят министър Людмила Петкова. Това е само първа стъпка по изпълнението на одобрения от министър-председателя Главчев план за решителни действия и използване на най-ефективните механизми и инструменти за борба с тежката и организираната престъпност, добави Петкова.
Директорът на Агенция „Митници“ Георги Димов също посочи, че реализацията е била осъществена блгодрение на създадената организация от четири институции, а неговият заместник Пламен Павлов допълни, че специфичното са извършените контролно-аналитични дейности, довели до разкриването на случая.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари