Зам.-министър Емилия Лазарова ще връчи наградите “Св. Иван Рилски“ на директори на училища с високи професионални резултати

Зам.-министърът на образованието и наукaта Емилия Лазарова ще връчи ежегодните награди “Св. Иван Рилски“ на директори на училища, които са постигнали високи резултати в професионалната си дейност, и имат принос в развитието на българското образование. По традиция церемонията ще се състои в Рилския манастир на 11 май, като началото е от 15:00 ч., съобщават от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН).
Наградите “Св. Иван Рилски“ се връчват за осма поредна година и са признание за усилията на ръководителите на училища за високите образователни резултати на учениците, създаването на модерна образователна среда, успешното реализиране на иновации, социално и емоционално учене и др.
На миналогодишната церемония  четирима директори на български училища бяха отличени за принос в образованието. Това бяха Милена Стефанова – от Основно училище „Цанко Церковски“, с. Средище, област Силистра; Светлин Илиев – от Средно училище с езиково обучение „Ал. С. Пушкин“ град Варна; Иван Стоянов от СУ “Христо Ботев”, гр. Карнобат и Валентина Тодорова от Средно училище „Йоан Екзарх Български“, гр. Шумен. Учителите по традиция получиха икона на свети Иван Рилски, осветена в храма на манастира, грамота и парична премия от 1000 лв. Тогава за наградата “Св. Иван Рилски“ бяха номинирани 24 директори на образователни институции от началниците на регионалните управления на образованието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари