Зам.-министър на иновациите и растежа ще връчи сертификат за инвеститор клас „А“ на „ЗИЕС ЮРЪП ЕООД“ в присъствието на посланика на Китай, съобщиха от ТИЗ

Заместник-министърът на иновациите и растежа Красимир Якимов ще връчи на официална церемония в Пловдив сертификат клас „А“ на китайската компания „ЗИЕС ЮРЪП ЕООД“ (ZS EUROPE LTD). Събитието ще се състои на 10 юни на индустриалния терен край село Радиново, върху който вече се изгражда производствената база на компанията. На церемонията ще присъства посланикът на Китайската народна република в България Н. Пр. г-жа Дай Цинли. Това съобщиха от Тракия икономическа зона (ТИЗ).
Фирма „ЗИЕС ЮРЪП“ е поредният инвеститор в Тракия икономическа зона, най-големия индустриален парк в Източна Европа. Фирмата е първият китайски инвеститор в областта на индустрията в България, посочват от ТИЗ. Компанията изгражда високотехнологичен завод за алуминиеви части, които намират широко приложение в автомобилостроенето и автомобилната индустрия в подзона Марица, част от ТИЗ. Строителството се изпълнява от „Сиенит строителна група“ и към момента е на стадий вдигната конструкция. Очаква се заводът, който е със застроена площ 10 000 кв. м, да бъде завършен до края на 2024 г.
БТА припомня, че работата по проекта започна още през април тази година. Инвестиционната програма включва изграждане на автоматизирана производствена сграда, столова, битови помещения на два етажа, открит паркинг. Производителят е доставчик на автомобилни части за „Волво“, „Фиат“, „Тесла“.  Заради европейското изискване частите, които се произвеждат за новите автомобили, да бъдат произведени на територията на Европейския съюз, инвестицията е насочена към България, посочи Валентин Кънчев, собственик на строителна компания „Сиенит“. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари