Заместник-кметът на община Казанлък Сребра Касева е избрана за заместник-председател на две от постоянните комисии в НСОРБ

Заместник-кметът на община Казанлък по хуманитарни политики Сребра Касева е избрана за заместник-председател на две от постоянните комисии в Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), съобщават от пресцентъра на местната администрация. Това са комисиите по култура и по младежки дейности, спорт и туризъм
На първото си заседание, състояло се днес, членовете на Комисията по култура очертаха широк кръг проблеми, които ще бъдат обект на обсъждания и съвместно търсене на решения, посочват от общинската администрация в Казанлък. Освен темата за ефективното и справедливо разпределение на средствата от централния бюджет в сферата, общинските ръководства насочиха внимание и върху ангажиментите по опазването на нематериалното културно наследство, управлението на общинските програми за култура, популяризирането на все по-богатите общински културни календари. Особено внимание членовете на комисията обърнаха на нуждата от социализация на културното наследство, не само с цел опазването му, а и като основа за културен туризъм. Присъстващите заявиха и нуждата от сериозни реформи в сферата на читалищата.
Постоянната комисия по младежки дейности, спорт и туризъм към НСОРБ ще обсъжда въпросите, свързани с развитието на ефективни младежки политики и съвременен подход към туристическия потенциал на общините и ролята на местната власт в създаването и утвърждаването на дестинация България.
Както БТА информира, през настоящия мандат не е променен броят на заместник-кметовете в Община Казанлък. Те остават четирима, като освен Сребра Касева, ресор „Стратегически планове и проекти“ поема доц. д-р Аксения Тилева, Даниела Коева остава заместник-кмет по инфраструктура, а Драгомир Петков беше назначен отново като зам.-кмет по финанси. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари