Запис и разпространение на песен е голямата награда в международен онлайн конкурс

Запис на авторска песен и нейното разпространение във всички дигитални платформи, радио и телевизия, е голямата награда в международния онлайн конкурс Wings for Stars, съобщи на пресконференция в БТА Васил Анастасов – генерален директор на Muze Music. Музикалната компания осигурява наградата.
Wings for Stars е проект на фондация „Полет на звезди“. Конкурсът е първият по рода си в България, който предоставя възможност за рецензия. Това, което ни отличава от другите конкурси, е журиращият състав, изграден от международни артисти с дългогодишен сценичен опит, както и от признати педагози, разказва Мария Хубенова, съосновател на фондацията. 
До 10 май се приемат кандидатурите за участие в конкурса, съобщи другият основател на фондацията – Глория Керемедчиева.
Сред призовете е и Instagram Star – статуетка, диплома и консултация как да развиеш професионално своя Instagram профил в музикалната индустрия. Има и още награди – на фондацията, на публиката (професионален аудиозапис), както и три специални награди, които са съответно на името на Панчо Владигеров, Христина Морфова и Любомир Пипков. Има и награда за изпълнение на песен на български език.
Журито ще оценява участниците в три категории – за инструментална музика, за вокал и за българска фолклорна инструментална музика, като всяка от тях има различни специалности. В журито са Божидар Божкилов, Венцислав Благоев, Калоян Куманов, Юлия Ненова, Сара Паносян, Иван Петров, Мирослав Димов, Недко Царев, Христина Белева, Вася Попова, Соня Чакърова, Искрен Тончев-Искрата.
/ДД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари