Започна дело срещу мъж, убил в Хасково доведения си четиригодишен син с особена жестокост

Петчленен състав на Хасковския окръжен съд даде днес ход на наказателното дело срещу Генджебай Зюки Мехмед, на 48 г., който е обвинен в извършено с особена жестокост убийство на четиригодишния си доведен син Яшар.
Детето е бито по главата, тялото и крайниците с ръце и бухалка. При случая на Бъдни вечер през 2022 г. пастрокът, който според обвинението е бил употребил алкохол и наркотици, пребива с дървена бухалка и нанася средна телесна повреда и на биологичната майка на детето Гюлтен Мехмедали. Инцидентът се случва в условията на опасен рецидив.
Защитата на Мехмед поиска в разпоредителното заседание делото да бъде върнато на прокуратурата за ново разследване с мотива, че има допуснати процесуални нарушения. Магистратите обаче отхвърлиха искането. 
„Не съм виновен. Малкият падна, удари си главата и изпадна в безсъзнание. Правех му изкуствено дишане, лично го откарах с автомобила си в „Спешна помощ“, каза пред репортери преди началото на процеса подсъдимият.
Роднините на пострадалите са внесли граждански искове за кръвнина на обща стойност 720 000 лева. Делото ще продължи на 16 юли. 
 
 
  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари