Започна мащабен ремонт на квартал „Казански“ в Стара Загора

Община Стара Загора започна мащабен ремонт на кв. „Казански“, съобщиха от местната администрация. Стойността на проекта е 17 млн. лева, а обектите обхващат 400 декара. Срокът за изпълнение е една година.
На символичната първа копка присъства зам.-кметът арх. Мартин Паскалев, заедно с инж. Камен Пейков, управител на „Инфраструктурни системи“ ЕООД и инж. Димитър Друмев, представител на ВДХ АД. Община Стара Загора беше представена още от главния архитект арх. Николай Василев, директора на Дирекция „Общински проекти, безопасност на движението и контрол по строителството“ инж. Гергана Михайлова, директора на Дирекция „Строителство“ инж. Лариса Иванова и ръководителя на звено „Инвеститорски контрол“ Добромир Дерменджиев.
Арх. Паскалев посочи, че това е един от най-чаканите ремонти в града и квартал „Казански“ ще придобие облика, който заслужава. Заместник-кметът пожела успех на строителните фирми и подчерта, че община Стара Загора ще държи на качеството.
Водосвет за здраве и успех отслужи архимандрит Богослов в съслужение с отец Евгений и отец Александър.
Дейностите ще бъдат изпълнени според одобрените от Община Стара Загора инвестиционни проекти, разделени в три позиции, посочват още от пресцентъра.
Първата е реконструкция, благоустрояване и подобряване на физическата среда на уличната мрежа в кв. „Казански“ – Стара Загора. Проектът обхваща кв. „Казански“ между бул. „Цар Симеон Велики“, ул. „Кап. Петко войвода“, бул. „Георги Байданов“ и ул. „Одринска епопея“. В ремонта са предвидени нови асфалто-бетонови настилки, ограничителни бордюри, тротоарни настилки, места за разполагане на контейнери за сметосъбиране. Предвижда се и ремонт на съществуващите две асфалтови площадки и обновена детска площадка. Реконструкцията на улиците ще бъде съобразена изцяло със съществуващите улични трасета с отводнителни съоръжения, нова пътна маркировка, видеонаблюдение и допълнително осветление.
Втората позиция е паркоустрояване, благоустрояване и подобряване на физическата среда на междублокови пространства в кв. „Казански“. За съществуващата детска градина и спортни площадки за волейбол и баскетбол в междублоковото пространство се предвиждат тротоарна и алейна мрежа с декоративна настилка, преасфалтиране на улични платна, ажурна метална ограда около спортните игрища, монтиране на комбинирано детско съоръжение за деца от три до 12-годишна възраст, облагородяване на междублоковото пространство със засаждане на растения с поливна система, кошчета за отпадъци, нови пейки, осветяване и видеонаблюдение. Ще бъде монтиран баскетболен кош, маса за тенис и мрежа за игра на волейбол за спортните площадки.
Третата позиция за проекта е уличната дъждовна канализация за отводняване на спортните пространства. Предвидено е изграждането на канализация от гофриран полипропилен с дължина от 406 метра. Към новата канализация ще бъдат включени сградни отклонения. Предвидено е да бъдат изградени и две нови дъждоприемни шахти. Ще бъдат направени и 13 ревизионни шахти.
Инж. Камен Пейков, управител на фирмата изпълнител, благодари на Община Стара Загора за доверието. 
БТА припомня, че в края на миналата седмица започна ремонт на ул. „Св. Княз Борис“ в Стара Загора на стойност около 1,5 млн. лева. Това е една от основните транспортни и пешеходни артерии в централната градска част. От днес на терен са започнали строително-монтажните дейности в участъка от ул. „Св. Отец Паисий“ до бул. „Митрополит Методий Кусев“. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари