НачалоСвятЗапочна най-голямата железопътна стачка на Острова за последните 30 години

Започна най-голямата железопътна стачка на Острова за последните 30 години

Във Великобритания приключи първият ден от най-голямата стачка на железопътните работници за последните повече от 30 години, която парализира някои части на страната. Въпреки че за днес са планирани преговори между профсъюзите и работодателите, в четвъртък най-вероятно отново ще има стачка, както бе планирано, предаде .

Първият ден на най-голямата стачка от десетилетия на Острова много омни на дните на локдауните заради COVID-19, тъй о много населени места бяха необичайно обезлюдени, след като милиони избегнаха услугите на обществения транспорт, работиха от вкъщи или използваха колите си за придвижване. Около 80% от влаковете не се движеха по време на 24-часовата стачка на около 40 000 членове на най-големия транспортен профсъюз RMT. Друга еднодневна стачка на работниците на лондонското метро утежни още повече живота на столичани.

RMT планира да продължи със стачките, като следващи два дни са четвъртък и събота. Генералният секретар на профсъюза Мик Линч изрази задоволство от стачните действия, които, по неговите думи, „са надхвърлили очакванията му в та за сигурност на работните места, условията на труд и прилично заплащане“. Преговори обаче са насрочени за днес между RMT и основния работодател Network Rail в опит да се намери решение на трудовия спор.

Междувременно проучвания на общественото мнение показват доста противоречиви резултати за подкрепата на стачката сред британците. Според YouGov 37% от хората са подкрепили вчерашната стачка, а 45% са били против. Останалите не са изразили мнение. Данните на Savanta ComRes пък показват, че 58% от анкетираните смятат, че стачните действия са оправдани. Въпреки че днес не е стачен ден, се очаква едва 60% от влаковете да са в движение.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО