Започна отбелязването на Седмицата на гората и в Природния парк „Шуменско плато“

Рекламирай в beZpartien.bg

Отбелязването на Седмицата на гората в Природния парк (ПП) „Шуменско плато“ започна със съвместна инициатива на служителите му с младежи от Българския младежки Червен кръст в града, съобщиха днес от Дирекцията на парка.
Ориентиране по карта, разпъване на палатки и знания за най-необходимата екипировка включваше заниманието с младежите. За тях бе организиран и поход по Дендрологичната пътека, където експертите на парка показаха на терен най-разпространените дървесни видове и туристическата маркировка. Сред природата се състояха и няколко тематични игри за знания и бързина, отбелязват от дирекцията на парка. 
Служителите ще отбележат празника с още инициативи, сред които – занимания с деца, почистване, залесяване и срещи с приятели на парка. На 6 април, от 10:30 часа, в лесопарк “Кьошковете” ще бъдат поставени и арт букви, с които  всеки ще може да си направи снимка, а за най-малките ще има изненади, допълват от ПП „Шуменско плато“. 
Горски и ловни стопанства в Шуменско отбелязват Седмицата на гората с различни инициативи и събития, информира БТА. 
Всяка година в началото на април лесовъдската колегия отбелязва своя професионален празник – Седмица на гората. Тази година той е от 1-ви до 7 април под мотото „Гората е живот и … обща отговорност!“. Домакин на тазгодишното събитие по националното откриване на празника е град Сливен.
Цялата програма за Седмица на гората е публикувана на официалната интернет страница на Изпълнителната агенция по горите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *