Започна предвиденото асфалтиране на улици в град Павел баня

Започна асфалтиране на улици в град Павел баня, съобщиха за БТА от местната администрация. Ремонтни дейности са предвидени за улиците „Тунджа“, „Мазалат“ и „Роза“, а средствата са осигурени от внесения през годината туристически данък. 
Причината средствата да се вложат за ремонти в града е спазването на Закона за туризма, според който трябва да се насочват към населените места, от които се получава данъкът, обясниха от Общината. В случая събираемостта е основно от град Павел баня. Улиците „Акация”, „Бенковски”, „Раковски” и „Опълченска” също са предвидени за рехабилитация, включително и за подмяна на тротоари и бордюри. Финансирането за тях обаче ще стане през 2025 година, когато ще започне и ремонтът.
Предвидени са и средства в размер на пет милиона лева за рехабилитация на улици във всяко населено място. Очаква се Община Павел баня да сключи Споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за отпускане на средствата, след което ще започне асфалтиране по селата. Освен асфалтиране, се предвижда да бъдат рехабилитирани и тротоарите на асфалтираните улици.
Във връзка със сключено споразумение между „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Стара Загора и Община Павел баня за поетапна подмяна на водопроводната мрежа по селата и в града от общинската администрация уточниха, че улици, по които все още не е сменен водопроводът, няма да могат да бъдат асфалтирани. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари