Започна приемането на протоколите от секционните избирателни комисии в София

Започна приемането на протоколите от секционните избирателни комисии (СИК) в София.
За 23-и 25-и многомандатен избирателен район (МИР) протоколите ще се предават в „Арена София“, а за 24-и в „Арена Асикс“. В „Арена София“ първите СИК, които започнаха да предават протоколите си, са от 23-и МИР.
От 23 МИР 633 СИК трябва да предадат протоколите си, от 24 МИР – 500, а от 25 МИР – 509. Приемането на протоколите от секционните избирателни комисии няма да приключи до утре на обяд, каза секретарят на 23-та РИК Полина Витанова пред журналисти по-рано днес. Към 23:00 часа и от трите МИР-а под 50 секции са предали протоколите си.
Централната избирателна комисия (ЦИК) прие решение да обяви края на изборния ден на територията на страната в 21:00 ч. на изборите за членове на Европейския парламент от България и за народни представители.
БТА припомня, че българските граждани избират днес 240 представители в 50-ото Народно събрание, както и 17 представители в Европейския парламент. Това е петият парламентарен предсрочен вот, който съвпадна и с провеждането на евровота. В историята на България двата избора се провеждат едновременно за пръв път. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари