Започна ремонт на покрива на сградата на читалището, кметството и пощата в самоковско село

Започна ремонт на покрива на читалището, кметството и пощата в самоковското село Доспей, които се намират в обща сграда, съобщи за БТА кметът на селото Николай Гешев.
Ремонтните дейности се финансират от Община Самоков, като проектът е на стойност 121 хил. лв. с ДДС.
Това е належащ ремонт, защото никога не са предприемани толкова мащабни действия. Преди години са правени частични дейности по отстраняване на проблемите, свързани с течове, посочи кметът. 
Когато завали силен дъжд, има опасност от повреда на електричеството. По стената на читалището са се образували големи течове, каза секретарят на местното читалище Елена Ковачка. 
По думите на кмета, ще бъдат подменени керемидите и гредите, които са в окаяно състояние. Фирмата изпълнител е от Кърджали и се очаква ремонтът да бъде завършен до края на този месец. 
От читалището искат в бъдеще да бъде санирана изцяло сградата и да се направи проект за енергийна ефективност. Ръководството на читалището всяка година се опитва да подмени част от старата дограма. Преди около три години е сменено дюшемето. От читалището и кметството ще търсят възможности за саниране на сградата.
Предстои да бъдат претапицирани столовете, които се намират на балкона в читалището, със средства от просветната институция, обясни още Елена Ковачка. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари