Започна третото издание на състезанието по планинско бягане „Трън Ултра Рън“

Започна третото издание на състезанието по планинско бягане „Трън Ултра Рън“, съобщиха за БТА организаторите му.
В надпреварата са заявили участие 480 бегачи или със 130 повече спрямо миналата година. Стартът и финалът са в центъра на село Велиново. Сред известните бегачи, които ще участват в тазгодишната надпревара, са Кирил Николов (Дизела), Георги Жеков, Антония Григорова и др. 
Участниците могат да избират между четири живописни трасета с различна дължина и трудност, като всяко едно предлага уникално цялостно изживяване и неповторими панорамни гледки.  
„Трън Ултра Рън“ е единственото състезание в България с маршрут, преминаващ през четири планини – Ездимирска, Любаш, Парамунска и Ерулска. Двете най-дълги трасета (24 и 54 км) са добавени към календара на ITRA – Международната асоциация по планинско бягане, което дава допълнителни точки и повишава персоналния рейтинг на успешно преминалите през тях състезатели. 
От тази година като част от състезанието има добавена нова категория „Катерач”. Тя е с отделно класиране, като за целта ще бъдат поставени уреди за отчитане на преминалите състезатели в началото на изкачването към връх Любаш, както и на самия връх. Това стръмно изкачване преодолява 480 м денивелация за по-малко от 2 км разстояние. Участващите на 24 и 54 километра ще се състезават и в тази категория. 
Проявата се организира от Трънското туристическо дружество (ТТД). Подкрепена е от Община Трън, доброволци и спонсори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари