Започна записването за детския турнир „Шахматно лято“

Започна приемането на заявки за участие в детския турнир по ускорен шах „Шахматно лято“, част от веригата „Шахматни сезони”. Това каза за БТА Антон Аврамов, треньор в Спортния клуб по шахмат „Шумен“ (СКШ). Турнирът ще се проведе на 15 юни в шахматния дом в Шумен, където се помещава спортният клуб, и ще се играе по швейцарската система, в седем кръга.
Право на участие имат всички деца, родени след първи януари 2008 г. Заявки за участие се приемат до 20:00 ч. на 12 юни. Предвидено е шахматистите да играят в две възрастови групи – до десет и до шестнадесет години. В програмата на турнира на 15 юни първият кръг започва в 10:30 ч. Награждаването е от 16:00 ч.
За призьорите и най-добре представилите се шахматисти до осем, десет, 13 и 16 години са осигурени награди. Първите трима в генералното класиране на веригата във всяка възрастова група ще получат купи. Ще бъдат връчени медали и грамоти, както и предметни награди. Съдия на турнира ще бъде Петромир Панайотов. Турнирите ще важат за рейтинг за Световната шахматна федерация (FIDE), допълни Антон Аврамов от СКШ.
Първият турнир от серията „Шахматни сезони” за тази година се състоя на 20 април. В календара на състезанието са включени още турнирите „Шахматна есен“ (на 5 октомври) и „Шахматна зима“ (на 23 ноември).
 
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари