Започнаха основни ремонти на пътища във Великотърновска област

С ремонт на най-бързия и предпочитан път от Велико Търново към Велчево започна поредицата от ремонтни дейности на пътната мрежа в региона, съобщиха от Община Велико Търново. Първият обект на реконструкцията е отсечката между великотърновското село и разклона на пътя между Дебелец и Плаково. Тя ще бъде разширена и цялостно преасфалтирана, поясниха от общинската управа. 
Първите дейности са почистване и премахване на храстовидната растителност край 2,8-километровия участък. Отсечката не е затворена за движение, въведени са ограничения на скоростта, поставени са и необходимите пътни знаци за стеснения на платното, посочиха от Общината. 
Проектът на Община Велико Търново за пътя между разклона „Дебелец-Плаково“ и село Велчево е одобрен по фонда за общински инвестиции към републиканския бюджет. По същия механизъм още тази година ще започнат основните ремонти и на други пътни артерии. Сред тях са деветкилометровата отсечка Ресен-Водолей-Дичин – граница с Община Павликени и Дичин-Русаля (5,7 километра).
Предстои да бъде направен и дългоочакваният ремонт на пътя от Националния историко-археологически резерват „Никополис ад Иструм“ край Никюп до главен път Русе-Велико Търново. Той е с дължина 1,9 километра, а финансирането за него е в размер на 2,1 милиона лева, както посочи за БТА наскоро кметът на Никюп Йорданка Атанасова. Трасето влиза в землищата на две общини – Велико Търново и Горна Оряховица и между тях е подписано споразумение отсечката изцяло да бъде ремонтирана от Великотърновската община. Според Атанасова това ще увеличи туристическия поток от България и чужбина, който към момента е възпиран главно от лошото състояние на пътя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари