Започнаха строително-ремонтните дейности по изграждането на Център за високи постижение в ПГСС „Никола Пушкаров“ в Попово

Започнаха строително-ремонтните дейности по изграждането на Център за високи постижение в Професионална гимназия по селско стопанство (ПГСС) „Никола Пушкаров“ в Попово. Основно работата ще се разгърне в учебно-опитното стопанство на гимназията, каза за БТА директорът на учебното заведение Теменуга Тодорова.  
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз – NextGenerationEU, по Националния план за възстановяване и устойчивост, Приоритетна ос „Образование и умения“. Договорът по проекта между ПГСС „Никола Пушкаров“ и Изпълнителна агенция „Програма за образование“ е на стойност от близо 3 500 000 лева.
Проектът включва две основни дейности: закупуване и доставка на оборудване и обзавеждане за Центъра за високи постижения и строително-монтажни дейности за обособяване на демонстрационен център, лабораторен комплекс, учебни работилници и конферентна зала, както и поставяне на асфалтова настилка, обясниха от ръководството. 
Тодорова каза още, че намерението на екипа е до края на календарната година работата по проекта да е приключила. След приключването на работата ще се пристъпи към закупуването на оборудването и обзавеждането. 
„Започваме изпълнението на проекта с отговорност, с ясното съзнание, че предстои много работа и че всичко се прави в интерес на качествената професионална подготовка на учениците, както и за изпълнение на поетите ангажименти за обучение на преподаватели колеги“, каза Теменуга Тодорова. Директорът бе категоричен, че е създадена нужната организация дейностите по проекта да не възпрепятстват учебния процес в началото на новата учебна година. 
През тази година в ПГСС „Никола Пушкаров“ са се обучавали общо 450 ученици, от които 435 в дневна форма на обучение, а останалите в самостоятелна. Сега пред екипа от преподаватели предстои осъществяването на план-приема за новата учебна година. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари