Започнаха заниманията от инициативата „Лято с библиотеката“ във Видин

Започнаха заниманията в клубовете по интереси от инициативата „Лято с библиотеката“ във Видин. За всеки ден от седмицата е предвидено занимание за децата, а тази година организираме и клуб „Да плетем заедно“ за родителите и бабите на малките читатели, каза за БТА директорът на Регионалната библиотека „Михалаки Георгиев“ Десислава Иванова.
В клуба по роботика с програмиране и 3D принтиране децата ще се запознаят с функциите на Beebot и Finch 1.0 робот и как да създадат 3D проект. Заниманията са всеки понеделник в Информационния център на библиотеката, като е необходимо предварително записване, обясни Иванова.
Всеки вторник в клуб „В света на изкуството” ще се изработват предмети от хартия и непотребни материали. В сряда децата ще имат възможност да прочетат или чуят откъс от популярна приказка, върху който после да сътворят свои рисунки. Забавлявайки се, те ще се запознават с различни автори и творби от българската и чуждата литературна класика, като в същото време ще упражняват и любимото си хоби – рисуването, допълни Иванова. И уточни, че в края на лятото творбите на малките художници ще бъдат събрани и показани в изложба, която всеки желаещ ще може да посети и разгледа.
По думите й в клуба “Опознай Видин“ малките читатели ще се запознават с културни, архитектурни и исторически забележителности на Видин, както и с живота на известни личности от града. За символиката на видинската шевица, за произхода и предназначението й, за цветовете и нейните форми децата ще научат в клуба „Българска шевица“. Те ще имат възможност да направят и първите си стъпки в бродирането. 
За петъчния ден е предвидено малчуганите да се забавляват с чуждите букви. Те ще затвърждават и придобиват нови знания по английски език чрез различни методи с игрови характер, допълни Иванова. Тя уточни, че единственото условие за участие в клубните форми е валидна читателска карта за библиотеката и попълнена декларация от родител.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари