Започва дисциплинарно производство срещу полицай след смъртта на задържан в ареста на полицията в Ямбол

Започва дисциплинарно производство срещу полицейски служител след смъртта на 32-годишен мъж в ареста на полицията в Ямбол. То е разпоредено  със заповед на директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Иван Русев, съобщиха оттам. 
Наред с това е разпоредена и дисциплинарна проверка във връзка с изнесените в медиите данни от близки на починалия, информираха от ямболската полиция.
Тялото на починалия мъж беше открито в ранната сутрин на съботния ден, часове след като е бил арестуван за притежание на наркотици. Близките му твърдят, че става въпрос за полицейско насилие, в резултат на което е настъпила смъртта.
До дни се очаква да бъде готова съдебномедицинската експертиза, която да изясни причините за смъртта, съобщи за БТА окръжният прокурор Дойчин Дойчев. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 115 за причиняване на смърт, но не се изключва и версията за самоубийство.
Извършена е аутопсия на тялото, взета е и кръв за химичен анализ. При необходимост ще бъде направена повторна аутопсия, съобщиха от прокуратурата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари