Започва инициативата „Велико Търново е любов“ по идея на председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов

Рекламирай в beZpartien.bg

Започва инициативата „Велико Търново е любов“. Идеята е на председателя на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов. Той каза, че под този надслов ще се провеждат срещи-лекции с великотърновци, доказали се в своята сфера, но работещи и живеещи извън общината. Събитията са възможност за интересни и широки дискусии по теми от различни обществени сфери. Началото на инициативата ще бъде на 19 април, а първият участник ще е проф. д-р Свилен Маслянков. Темата на неговата лекция ще е „Лечението на рака – начин на мислене“.
Проф. д-р Свилен Маслянков е роден във Велико Търново. Завършил е Природо-математическа гимназия (ПМГ) „Васил Друмев“. Тук се изгражда като специалист хирург. Продължава кариерното си развитие в Александровска болница, от месец март 2024 г. е утвърден като професор по хирургия към Медицинския университет в София.
Той има над 100 публикации в международни и български периодични медицински списания и още толкова публикувани резюмета в родни и международни форуми. Известни са над 500 цитирания на трудовете му в големи национални и международни медицински бази данни. През 2015 г. издава монография на тема „Рак на ректума – съвременни аспекти”, а през 2021 г. е основен рецензент в монографията „Мултидисциплинарен подход при диагностиката и лечението на карцинома на гърдата”.
Медикът има специализации в хирургични клиники в Гърция, Испания, Хърватска, Англия, Русия и др., както и над 70 участия в конгреси и конференции у нас и в чужбина.
От Велико Търново са започнали своята кариера именити специалисти, в различни области, които не прекъсва връзката със своя град, така че серията от срещи ще продължи, посочи Спирдонов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *