Започва ремонт на пътя Бургас-Сарафово, въвежда се временна организация на движението

От тази седмица започва ремонт на пътя Бургас – кв. „Сарафово“ в участъка между пътния възел тип „тромпет“ на Северния обход до Гробищния парк, съобщи на официалната си интернет страница Община Бургас. В тази връзка оттам информират, че рехабилитацията на пътната отсечка започва сега, тъй като отпреди дни е осигурено необходимото финансиране от страна на държавата.
Първоначално ремонтните дейности ще се извършват в платното от страната на Гробищния парк – по посока от кв. „Сарафово“ към Бургас. От 9:00 часа на 12 юни, ще бъде въведена временна организация на движението в района.Автомобилите, идващи от Бургас, ще се движат в двете ленти еднопосочно от кръговото кръстовище на бул. „Димитър Димов“ и ул. „Транспортна“ – при Гробищния парк, в посока „Сарафово“.
Пътуващите от „Сарафово“ към центъра на Бургас ще преминават по пътния възел и новоизградения участък от Северния обход на града, след което ще се включват към път I-6 „София – Бургас“.
Ремонтните дейности на пътя Бургас – „Сарафово“ включват преасфалтиране на трасето, полагане на пътна маркировка и монтиране на нови осветителни стълбове. След като приключат дейностите по ремонта на трасето в посока от „Сарафово“ към Бургас, ще започне обновяване на платното в обраната посока.
Според първоначалните планове цялостната рехабилитацията на пътната отсечка ще продължи около месец и половина.
Припомняме, че през април тази година Община Бургас призова държавата за цялостен ремонт на републиканския път до квартал „Сарафово“.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари