Започва вторият етап на изграждане и облагородяване на пространството около игрището за мини футбол в Нови пазар

Започва вторият етап на изграждане и облагородяване на пространството около игрището за мини футбол в Нови пазар, съобщи Павлин Владимиров, който отговаря за вързките с обществеността на Община Нови пазар. Вече са монтирани 100 зрителски пейки, добави той.
Вторият етап на обекта ще продължи с изграждането на паркинг с 29 паркоместа, четири от които са предназначени за хора в неравностойно положение. Подходът към паркинга ще бъде от ул. ”Въстаник”. Част от паркоместата ще бъдат от плочки на тревна фуга, а останалата част от паркинга ще бъде асфалтова. На паркинга се предвижда частично засенчване чрез засаждане на широколистна дървесна растителност, добави Павлин Владимиров.
Предвидено е да има улично осветление на целия паркинг, както и станция за зареждане на електромобили. Подходът към игрището се осигурява посредством алеи с настилка от бетонни плочи. В проекта е предвиден монтаж на съоръжение за паркиране на велосипеди, както и пейзажна алея за разходка. За комфорт на ползвателите на игрището ще бъде монтиран фонтан за питейна вода, каза още Павлин Владимиров.
Той поясни, че проектът се изпълнява с целево финансиране. Предвижда се вторият етап от изграждането на инфраструктурата около игрището да приключи до края на лятото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари