Заради очакваното засилване на вятъра хората да бъдат внимателни при придвижването си, предупреждават от Столичната община

Рекламирай в beZpartien.bg

Заради очакваното засилване на вятъра от Столична община предупреждават хората да бъдат внимателни при придвижването си.
Във връзка с поривите на вятъра днес и прогнозата за очаквано увеличение на тези пориви, екипите на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Общината са на терен и извършват обходи на място, а при нужда ще реагират на сигнали. 
Напомняме на гражданите да са внимателни при придвижването си, да затворят добре прозорците и да обезопасят от незакрепени предмети терасите на домовете си, допълват от Столична община. 
От кметството призовават изпълнителите да проверят строителните кранове, скелета и огради на обектите си, а търговските фирми да обезопасят рекламно-информационните елементи от обектите си. 
Жълт код за силен вятър е обявен за днес за 18 области в страната- Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Русе, Велико Търново, Разград, Габрово, Силистра, Търговище, Добрич, Шумен, Бургас, Варна, Ямбол, Хасково, Кърджали, съобщиха на сайта си от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *