Завършва ремонтът на три участъка от четвъртокласната пътна мрежа във Враца

Завършва ремонтът на последния от трите участъка от четвъртокласната пътна мрежа на община Враца, за които са отделени около 1,5 млн. лв. общински средства, каза за БТА зам.-кметът на Община Враца Цветан Стоичков. Днес и утре основен пласт асфалт ще бъде положен на пътя между квартал „Кулата“ и село Нефела. Според информацията от Община Враца това е причината курсовете по линия №7 на градския транспорт да не се изпълняват, а графикът ще бъде възстановен от неделя.
Участъкът е последният от предвидените за ремонт отсечки от четвъртокласната пътна мрежа на общината на този етап, обясни Цветан Стоичков. Завършени са вече отсечките от Криводолско шосе до входа на с. Лиляче и в с. Баница – ул. „Александър Стамболийски“, която е с дължина около 1100 м.  
До края на този месец предстои да започне ремонтът и на всички улици и тротоари в кв. „Бистрец“, каза още зам.-кметът. По думите му строителят е предоставил необходимите документи, договорът остава да бъде оформен и подписан следващата седмица. Общата стойност за дейностите е малко над 10 млн. лв., а срокът за изпълнение е една календарна година, посочи Стойков.
Той добави, че вече е сключен договорът и за новото улично осветление, което ще бъде поставено в участъците от ул. “Сава Катрафилов“ до бул. “2 юни“, от пл. „Софроний Врачански“ до бившия „Здравец“ и от бул. „България“ до Криводолско шосе. Парите за това също са от общинския бюджет, каза Цветан Стоичков.
Зам.-кметът съобщи, че са получени средствата по чл. 107 от Държавния бюджет за изграждането на четири междублокови пространства, а в момента тече избор на изпълнител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари