НачалоЗдравеЗдравният министър за разменените бебета: Става въпрос за човешка грешка, небрежност на...

Здравният министър за разменените бебета: Става въпрос за човешка грешка, небрежност на персонала

„Става въпрос за 2 родилки, които са родили през септември месец в един и същи ден, по едно и също време. Според мен става въпрос за човешка грешка, небрежност на персонала“, заяви на министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев след заседанието на Министерския съвет.

По думите му гривната на родила не е съвпадала с гривната на детето.
„Има разминаване при поставянето им в количките. Номерата на гривните трябва да се проверяват, освен при първия контакт на майката с бебето, и при изписването им от болницата. На няколко етапа от веригата е проявена небрежност“, допълни д-р Асен Меджидиев, цитиран от .

Според него има надежда, че този случай ще се реши с благоприятен изход. Проведени са ДНК тестове и на двете родилки, както и на двете деца.
Надявам се, че всяка родилка ще бъде със своето собствено детенце. След проверките ще се вземат много сериозни мерки, ще стартират проверки и в други АГ болници“, добави д-р Асен Меджидиев.

Той поясни, че сигналът за случая до здравното министерство е постъпил късно.

„Всеки ще понесе вината си, важно е случаят да бъде с правилен изход, наша задача е да уточним кой каква грешка е допуснал“, каза още д-р Асен Меджидиев.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО