„Зелена зона“ за платено паркиране в широкия център на Монтана одобриха общинските съветници в града

Общинските съветници в Монтана одобриха с мнозинство предложение на кмета Златко Живков за създаване на „зелена зона“ за платено паркиране в широкия център на града.
В новата платена зона се включват осем отделни паркинга, в които престоят на автомобил ще струва по 1 лев на час. Зоната ще работи от 9:00 до 17:00 часа в делничните дни. Очакваните приходи от „зелената зона“ са 191 000 лева годишно.
Кметът на Монтана Златко Живков заяви, че новата платена зона се обособява с цел да се въведе ред в паркирането на автомобили в центъра на града, за което той е получил много препоръки от граждани на областния град. Живков заяви, че автомобилите в Монтана вече достигат 80 000 броя и, според него, не може всеки да ходи с колата си в центъра по всяко време без да плаща нищо.
Против решението за „зелената зона“ гласуваха общинските съветници от „Възраждане“, които смятат, че с новата зона няма да се облекчи паркирането, а напротив – ще стане по-трудно, тъй като хората ще търсят място за своя автомобил в малките улички и около блоковете в центъра. Според тях 2 лева на час за „синя зона“ и 1 лев на час за „зелена зона“ е непосилно за местните хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари