НачалоСвятЗеленски към Макрон: Руски спортисти не бива да участват на олимпиадата в...

Зеленски към Макрон: Руски спортисти не бива да участват на олимпиадата в Париж

Украинският Володимир Зеленски за пореден път заяви, че е против участието на руски спортисти на Олимпийските игри в ж през 2024 г., предаде ДПА, цитирана от .

„Обихме дипломатически стъпки за прекратяване на войната. Подчертах, че спортистите от Руса федерация не трябва да участват в Олимпийските игри в Париж през 2024 г.“, иса той в „Туитър“, след като проведе телефонен с френския президент Еманюел Макрон.

През декември Зеленски поиска от президента на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах да остави в сила за постоянно забраната за участие на руски спортисти в международни състезания.

Олимпийската на върха на 9 декември допусна възможността атлетите от и Беларус да се завърнат на международни състезания въпреки руската инвазия в . Тогава Олимпийски съвет на Азия (ОСА) поиска да се обсъди евентуалното разрешаване на спортистите от двете страни да участват в състезания под негова егида, при условие че те се състезават под неутрален флаг и без да се изпълняват националните им химни. Участниците в срещата се съгласиха да проучат тази възможност.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО