НачалоСвятЗеленски очаква помощ от Лиз Тръс срещу Москва

Зеленски очаква помощ от Лиз Тръс срещу Москва

Президентът на Володимир Зеленски каза вчера, че се надява новата министър-председатека на Великобритания Лиз Тръс да помогне на страната му „да осуети разрушителните усилия“ на , предаде Франс прес, цитирана от .

Вярвам, че заедно ще можем да равим много повече, за да защитим нашите народи и да осуетим всички разрушителни усилия на Русия, заяви Зеленски по време на снощното си видеообръщение, разпространено в социалните мрежи.

Основното е да запазим нашето единство, което непременно ще стане, добави ът. Като каза, че се радва на бъдещото сътрудничество с Тръс, чиято държава е един от главните поддръжници на Киев в , Зеленски посочи, че тя винаги е била от светлата страна на европейса .

Предшественикът на Тръс на поста британски премиер Борис Джонсън беше особено високо ценен в Киев заради силната си подкрепа срещу Русия.

От началото на инвазията Джонсън три пъти посети Киев, последния път – на 24 август, по повод Деня на независимостта на Украйна. Тогава му беше връчен орден на свободата – най-високото украинско отличие, което може да бъде приено на чужденец.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО