НачалоСвятЗеленски пред Конгреса на САЩ: Не спирайте подкрепата за Украйна

Зеленски пред Конгреса на САЩ: Не спирайте подкрепата за Украйна

Украинският Володимир Зеленски заяви в реч пред американския Конгрес, че милиардите , предоставяни от о помощ за в нейната битка срещу руското нашествие, не са благотворителност, а инвестиция в световната сигурност, предаде Ройтерс, цитирана от САЩ.

Зеленски, който пристигна във Вашингтон на първото си посещение в чужбина, откакто нахлу в Украйна през февруари, каза пред американските законодатели, че се надява те да продължат да подкрепят страната му.

„Вашите пари не са благотворителност. Те са инвестиция в глобалната сигурност и демокрация“, каза той, призовавайки за двупартийна подкрепа за Украйна – както от демократите, така и от републиканците.

Зеленски беше поздравен с бурни ръкопляскания в залата. Трима членове на Конгреса издигнаха голямо украинско знаме при влизането му.

„За мен е голяма чест да бъда в Конгреса на САЩ и да говоря пред вас и всички американци. Противно на всички мрачни сценарии Украйна не падна. Украйна е жива и здрава“, каза той. „Ние победихме Русия в битката за умовете на света“, заяви украинският президент.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО