Жалба от коалиция за неправомерно участие в изборния процес постъпи в РИК – Смолян

В Районната избирателна комисия (РИК) в Смолян постъпи жалба от коалиция, в която се твърди, че има неправомерно участие в изборния процес на служители на държавната и общинската власт, съобщи пред БТА секретарят на комисията Добрин Тодоров. Предстои РИК да се произнесе по жалбата.
В около 15 секции в областта има оплаквания за проблеми с машините за гласуване, уточни Тодоров.  Основният проблем е свързан с твърдения на избиратели, че машините не отпечатват бюлетина по един от направените избори. На секционните комисии е указано в подобни случаи на избирателя да се даде право да гласува с хартиена бюлетина за избора, който не е отчетен от машината. Твърденията са, че гласоподавателите са гласували и за национален парламент, и за евродепутати, но машината отчита само единия вот. Двойно гласуване не може да се получи в този случай, защото се броят бюлетините в урните, уточняват от РИК. 
В една от секциите в областта се е наложила замяна на неявил се член на секционна избирателна комисия, което не се е отразило на изборния процес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари