Жълт код за интензивни валежи, за гръмотевични бури и условия за градушки в седем области на страната издаде НИМХ

Рекламирай в beZpartien.bg

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за днес предупреждение от първа степен – жълт код, за интензивни валежи и гръмотевици в седем области от централните и източните райони на Северна България. Остават и условията за градушки, се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.
С жълт код за валежи и гръмотевични бури за днес са областите Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Шумен, Разград и Силистра. В тях ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще има условия и за градушки.
От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26-27 градуса в северозападните райони до 34-35 градуса в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг. В София максималната температура ще е около 30 градуса.
Слънцето в София изгря в 6 часа и 49 минути и ще залезе в 20 часа и 4 минути. Продължителността на деня е 13 часа и 14 минути. Луната е във фаза един ден преди пълнолуние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *