Железопътната гара в Казанлък ще бъде домакин на рок концерт на 31 май

Железопътната гара (ЖП) в Казанлък ще бъде домакин на рок концерт на 31 май, съобщават от пресцентъра на местната администрация. На първи перон на гарата жителите и гости на града ще имат възможност да слушат изпълненията на „Уикеда“, „X-R@Y“, както и на местни музикални състави. 
Проектът  „Концерти“ на гарата е финансиран от Национален фонд „Култура“, а официален партньор е Национална компания железопътна инфраструктура, уточниха организаторите от група „X-R@Y“. През годината ще се осъществят няколко концерта на различни гари в страната. 
Освен необичайния концерт, на същия ден на ЖП гарата ще пристигне и ретро влак с парен локомотив, посочват от администрацията.
Напомняме, че ретро влакът е пуснат от Български държавни железници специално за Празника на розата в Казанлък. Той ще пристигне на 31 май на казанлъшката гара и ще отпътува обратно на 1 юни. Датата е специално съобразена, за да осигури възможност на гостите, пристигащи с парния влак да присъстват на церемонията по коронация на Царица Роза 2024.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари